Wandelreis Madeira

Terug

Dag 1 - Aankomst op Madeira

Bij aankomst op de luchthaven van Madeira, wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht. Diner en overnachting.
Opmerking: De presentatie van uw programma vindt plaats op de dag van aankomst of de dag erna, afhankelijk van uw vluchttijd.

Dag 2 - Levada van Rabaçal en de 25 Fonteinen

Afstand: 13 km • Duur: 4 uur • Hoogteverschil: ongeveer 300 m • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Na het ontbijt vertrekken we voor een dagwandeling in het westen van het eiland, op 1000 meter hoogte op het plateau van Paúl da Serra. Midden in het Laurisilva-woud leidt een eerste levada naar een prachtig uitzicht op de Risco-waterval, een van de mooiste op het eiland. Vervolgens gaan we door het bos langs een tweede levada naar een klein lagune waar 25 fonteinen uitmonden. Vrije tijd om foto's te maken en uw voeten te verfrissen in het heldere, maar koude water. De landschappen doen denken aan ansichtkaarten van tropische eilanden (inclusief picknick).
Terug naar het hotel en diner.

Dag 3 - Levada van Caldeirão Verde

Afstand: 13 km • Duur: 4 uur • Hoogteverschil: ongeveer 150 m • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Na het ontbijt vertrekken we naar het noorden van het eiland, naar het natuurpark "das Queimadas". De wandeling begint bij de schuilplaats op 980 meter hoogte en volgt een levada met uitzicht op weelderige, groene landschappen. De aankomst bij de "Caldeirão Verde" is prachtig. Vrije tijd om foto's te maken en uw voeten te dompelen in een kleine lagune met ijskoud water, waar een mooie waterval uitkomt (inclusief picknick).
Terug naar het hotel en diner.

Dag 4 - Ponta de São Lourenço

Afstand: 6 km • Duur: 2,5 uur • Hoogteverschil: ongeveer 140 m • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Na het ontbijt vertrekken we voor een mooie wandeling in het uiterste oosten van het eiland. Adembenemende landschappen van vulkanisch gesteente en bijna woestijnachtige vegetatie, die duidelijk contrasteren met de rest van het eiland. Het oceaanwater is hier kristalhelder en de beklimming van de laatste heuvel zal u betoveren! Dankzij de geologie, flora en fauna met vele inheemse soorten is dit 9 km lange schiereiland sinds 1982 een beschermd natuurreservaat. Naast de vegetatie herbergt het ook veel vogelsoorten en soms zijn er in de zomer zelfs monniksrobben te zien (inclusief picknick).
Terug naar het hotel en diner.

Dag 5 - Levada do Ribeiro Frio

Afstand: 12 km • Duur: 3,5 uur • Hoogteverschil: ongeveer 280 m • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Deze wandeling is een van de bekendste van het eiland. Gelegen in een natuurreservaat dat in 1999 door UNESCO tot biosfeerreservaat werd verklaard. Botanische liefhebbers zullen genieten van de diversiteit aan flora en de adembenemende landschappen op de noordelijke hellingen van Madeira (inclusief picknick).
Terug naar het hotel en diner.

Dag 6 - Pico do Arieiro / Pico Ruivo / Achadas

Afstand: 12 km • Duur: 5 uur • Hoogteverschil: ongeveer 800 m • Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
Deze wandeling wordt beschouwd als een van de mooiste op Madeira. Het pad is weliswaar enigszins uitdagend, maar de aankomst op de Pico Ruivo (de hoogste top van het eiland, met een hoogte van 1871 m) is ronduit magisch. De prachtige landschappen zijn een beloning op zich! (inclusief picknick).
Terug naar het hotel en diner.

Dag 7 - Vertrekdag

Vertrek van het hotel naar de luchthaven. Gelieve uw kamer om 12.00 uur te verlaten.

Opmerkingen: De volgorde en dagen van de excursies kunnen worden gewijzigd als gevolg van weersomstandigheden en/of technische redenen, maar het programma zal altijd in zijn geheel worden uitgevoerd.
Alternatieve wandelroutes kunnen worden voorgesteld indien nodig.

prijzen 2024

€280 per persoon

Inbegrepen
Alle vermelde wandelingen met gids (5)
Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek

Niet inbegrepen
Vluchten
Accommodatie in Funchal (te kiezen uit ons ruim aanbod)